Upp

Trä & Teknik 2014 – allt inom svensk träindustri på samma ställe

Mellan 2-5 september hölls Trä & Teknik-mässan för sågverk, snickeri och möbelindustri på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan är en mötesplats för den nordiska träindustrin – en industri som omsätter betydligt mycket mer pengar och arbetskraft än vad många tror. Bara i Sverige sysselsätter skogsindustrin 60 000 personer och exporterar över 120 miljarder kronor om året baserat på statistiken från 2012 som mässansvarig Stefan Sundqvist nämner i sin inledning till årets mässbilaga.

Stefan Sundqvist tycker att det är dags att lyfta fram branschen i ljuset och Trä & Teknik 2014 bidrog på sitt sätt, genom att lyfta fram allt det positiva inom svenskt trä. Nermans Märkssytem instämmer och tycker att det är ett utmärkt tillfälle att synas vid. Företaget är ledande inom spårbarhetsmärkning och har agentur på flera olika varumärken. I monter A00:04 demostrerades bland annat EBS-260 HandJet.

På Trä & Teknik 2014 samlades hundratals utställare inom allt från sågverksmaskiner till materialhantering och ytbehandling och mycket annat. Wood Fusion främjade innovativa möten för att gynna trä- och möbelbranschen i Norden. Allt detta varvades med intressanta seminarier, demonstrationer och aktiviteter. Med mässans läge i Göteborg fanns även goda möjligheter till att kombinera mässbesöket med t.ex. en kick-off eller kundmiddag.

Några datum för nästa års mässa finns inte i dagsläget. Håll utkik på Trä & Tekniks webbplats för att inte missa någon information om eventuella kommande evenemang.