Upp

Stort intresse för Bostadsrättsmässan i Göteborg

Den årliga Bostadsrättsmässan i Göteborg är nu över. Det här året var det högre tryck på mässan än något tidigare år. Sammanlagt var det 140 företag, föreningar och andra aktörer med montrar på plats för att visa upp sina senaste nyheter och tjänster. Mässan hade dessutom fri entré för alla som registrerat sig i förtid, och mässgolv och föreläsningar var ständigt fulla av intresserade besökare.

Ett hett ämne på årets mässa var hållbarhet och energibesparing, och flera föreläsningar och seminarier behandlade frågan. Bland annat av Birgitta Govén, Ordförande i Energi & Klimatrådgivningen, som berättade om hur man kan minska energianvändningen i sin bostadsrättsförening. Där pratar hon om hur man genom att renovera sina byggnader och installera bättre isolering kan man göra stora besparingar i värmekostnader, men gav också billigare spartips, som att installera lågenergilampor i trapphus och gemensamma områden.

Andra föreläsningar och seminarier var Jan Törnbloms berättelse om hur deras förening minskat sin värmeförbrukning med hela 38 %, och Charlotta Szczepanowski (Hållbarhetschef, Riksbyggen), Sanna Edling (Projektledare, HSB Living Lab) och Anders Österlund (Verksamhetsansvarig teknisk förvaltning, SBC) höll en intressant föreläsning om hur bostadsrättsföreningen gemensamt kan jobba med hållbarhetsfrågan.

Några av de största aktörerna som ställde ut var så klart Svensk Fastighetsförmedling, Bostadsrätterna och HSB Göteborg. Men några särskilt intressanta lokala aktörer var också på plats, särskilt inom energisegmentet. Där kunde man bland annat finna G Jonassons - Elektriker, P Dahl - Elektronik & Data, TBO Haglinds - Balkonger och Caverion - Teknisk underhållning.