Upp

En mässa med rätt koncept är en lyckad mässa

Det finns många mässor som pågår runtom i landet och det finns många mässor som också blir misslyckade för att man inte har rätt element i sitt koncept eller rätt montrar. Dohrns är en leverantör av mässmontrar som är kända för att leverera montrar av hög kvalité. Maskinmässan i Solvalla är en av många mässor som tagit plats i år. Men något som de valt att fokuserat mer på är att leverantörer av maskiner och kunder kan ”träffas” för att kunna göra affärer på plats, samt dela erfarenheter. Detta kan låta som en vanlig mässa, men många gånger så är företagen där för att ge löften om olika maskiner och visa upp det senaste, men sedan så försvinner intresset efter att mässan är slut.

En mässa som mötesplats är ett vinnande koncept, istället för en enda stor show med för mycket på agendan. En annan mässa som omnämnts i GP och som fått positiv kritik är Retrospelsmässan i Göteborg, som vuxit för varje år de senaste 5 åren. Här är tävlingar i gamla retrospel och arkadspel en stor del, och även marknadsdelen där man kan köpa och sälja klassiska spel. Ett annat event är så kallad Cosplay är också en del där man kan klä ut sig till olika tv-spelsfigurer. Dessa är vanliga element även i stora Dator- tv-spels mässor världen över som Econ, Blizzcon med flera.

Det finns mässor av alla olika slag, och idag så kan man köpa så kallade ”virtuella mässbiljetter”, vilket innebär att man kan följa mässan via internet, och behöver inte vara på plats, men kan ändå ta del av de senaste nyheterna och produkterna. En mässa kan innehålla många element och lösningar som leder till ett lyckat resultat.